خواص ترخون | بهترین روش های مصرف ترخون |ترخون

10 تا از مهمترین خواص ترخون | بهترین روش های مصرف ترخون

ترخون یکی از گیاهان معطر است که در پخت غذاهای مختلف کاربرد دارد و ایرانیان از این گیاه در انواع غذاها استفاده می‌کنند. جالب است بدانید به غیر از طعم خوبی که این گیاه دارد، خواص بی‌نظیری نیز برای سلامتی بدن دارد و برای بخش‌های مختلف بدن می‌تواند مفید باشد. در ادامه این مطلب به بررسی دقیق خواص ترخون می‌پردازیم.
کد خبر: 51102
10 تا از مهمترین خواص ترخون | بهترین روش های مصرف ترخون

ترخون (یا "estragon" در زبان انگلیسی) یک گیاه معطر است که در آشپزی به خصوص در غذاهای فرانسوی و مدیترانه‌ای استفاده می‌شود. برگ‌های ترخون طعم ملایم و تلخی دارند و در عین حال رایحه‌ای شبیه به انیسون (شبیه به طعم رازیانه) دارند. این گیاه در طب سنتی هم کاربردهایی دارد.از ترخون در انواع خوراک‌ها مثل سس‌ها، سالادها، مرغ، ماهی و سوپ‌ها استفاده می‌شود. در کنار این، ترخون برای تهیه سس معروف "برنواز" نیز کاربرد دارد.این گیاه می‌تواند به صورت تازه یا خشک شده در غذاها استفاده شود و علاوه بر طعم‌دهی، به هضم غذا نیز کمک می‌کند.

خواص ترخون برای سلامتی بدن

ترخون ویتامین‌ها و مواد مغذی مختلفی دارد. این مواد مغذی روی بخش‌های مختلف بدن می‌توانند تاثیر بگذارد و سلامت بخش‌های مختلف بدن را حفظ کند. در ادامه به بررسی دقیق خواص ترخون می‌پردازیم.

غنی از مواد مغذی

یک قاشق غذاخوری یا ۱.۸ گرم برگ ترخون خشک طیف وسیعی از مواد مغذی مهم مورد نیاز بدن برای حفظ سلامتی را فراهم می‌کند. این مواد مغذی شامل ویتامین‌ها و مواد معدنی جدول زیر هستند که بر حسب میلی گرم و میکروگرم اندازه گیری می‌شوند:

کلسیم

20.5 میلی گرم

آهن

0.581 میلی گرم

منیزیم

6.25 میلی گرم

فسفر

5.63 میلی گرم

پتاسیم

54.4 میلی گرم

ویتامین C

0.9 میلی گرم

ریبوفلاوین (ویتامین B2)

0.024 میلی گرم

نیاسین (ویتامین B3)

0.161 میلی گرم

فولات

4.93 میکروگرم

ویتامین A

3.78 میکروگرم

ویتامین B6

0.043 میلی گرم

تسکین درد و التهاب

ترخون به عنوان یک ضدالتهاب طبیعی شناخته می‌شود. این گیاه حاوی ترکیباتی است که می‌توانند التهاب و دردهای مفصلی ناشی از آرتروز و سایر مشکلات مفصلی را کاهش دهند. در ترکیبات ترخون، موادی مانند فلاونوئیدها و اوژنول وجود دارند که خاصیت ضدالتهابی و مسکن دارند. ماساژ دادن موضعی مفاصل با روغن ترخون یا مصرف آن به عنوان دمنوش می‌تواند به تسکین دردهای عضلانی و مفصلی کمک کند. همچنین، استفاده از این گیاه به صورت موضعی یا مصرف خوراکی آن در کاهش التهابات داخلی و خارجی بدن مفید است.

تنظیم قند خون و بهبود حساسیت بدن به انسولین

ترخون می‌تواند به عنوان یک کمک‌کننده در تنظیم سطح قند خون عمل کند. تحقیقات نشان داده‌اند که ترکیبات فعال موجود در این گیاه می‌توانند به بهبود حساسیت بدن به انسولین کمک کرده و سطح قند خون را متعادل کنند. در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، مشکل اصلی ناتوانی سلول‌ها در پاسخ به انسولین است که باعث افزایش سطح قند خون می‌شود. ترکیبات ترخون مانند پولی‌استیلن‌ها می‌توانند عملکرد گیرنده‌های انسولین را بهبود داده و به کنترل قند خون کمک کنند. به همین دلیل، مصرف این گیاه ممکن است برای افراد دیابتی یا کسانی که به دنبال حفظ سطح قند خون نرمال هستند، مفید باشد.

رفع افسردگی

یکی دیگر از خواص ترخون، خاصیت آرام بخشی و ضد افسردگی آن است. این گیاه حاوی ترکیباتی است که می‌تواند در کاهش سطح هورمون‌های استرس موثر باشد و افسردگی را کاهش دهد. در شرایطی که دچار استرس و اضطراب شدید هستید و یا احساس افسردگی می‌کنید می‌توانید ترخون را به صورت دمنوش درست کرده و با مصرف دمنوش این گیاه هورمون‌های بدن خود را متعادل کنید.

از بین بردن عفونت‌های قارچی

برخی از مطالاعات در سال ۲۰۱۷ نشان داده‌اند که گیاه ترخون در از بین بردن عفونت‌های قارچی نیز می‌توانند مفید باشد. در این مطالعه آورده شده که قارچ‌ها در اطراف ترخون رشد نمی‌کنند. به همین دلیل در صورتی که ترخون را وارد برنامه غذایی روزانه خود کنید می‌توانید از بدن خود در برابر عفونت‌های قارچی محافظت کنید.

تقویت سیستم ایمنی

سیستم ایمنی بدن به عنوان سد اول محافظت در برابر عفونت‌ها و بیماری‌ها اهمیت بسیاری دارد. ترخون حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مثل ویتامین‌های A و C است که با خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کنند. رادیکال‌های آزاد مولکول‌های ناپایداری هستند که می‌توانند به سلول‌ها آسیب زده و خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند سرطان و بیماری‌های قلبی را افزایش دهند. مصرف منظم ترخون در رژیم غذایی می‌تواند به حفظ سلامت بدن کمک کرده و ایمنی طبیعی بدن را بهبود بخشد. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در ترخون از سلول‌های ایمنی حمایت کرده و باعث کارآیی بیشتر سیستم ایمنی می‌شوند.

خواص ضد سرطانی

علاوه بر خواص ترخون که بالاتر بررسی شد، این گیاه خواص ضد سرطانی نیز دارد. در صورتی که از این گیاه در مواد غذایی خود استفاده کنید به غیر از طعم خوبی که به غذا می‌دهد می‌تواند از تولید سلول‌های سرطانی و تومورها نیز جلوگیری کند.

بهبود خواب

بی‌خوابی و یا نداشتن خواب مناسب پیامدهای بسیار بدی می‌تواند برای سلامتی داشته باشد. این مشکل دلایل مختلفی دارد که یکی از اصلی‌ترین دلیل آن استرس است. متاسفانه درصد زیادی از افراد به دلایل مختلفی با این مشکل مواجه هستند و به دلیل بی‌خوابی ممکن است دچار بیماری‌های مختلفی مانند دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی شوند. بسیاری از افراد در این شرایط با خرید قرص ملاتونین سعی در رفع مشکل خود دارند اما این در حالی است که با استفاده از ترخون می‌توانند به راحتی خواب خود را تنظیم کنند. این گیاه به دلیل اثر آرام بخشی که دارد می‌تواند به تنظیم الگو یا چرخه خواب کمک کند.

افزایش اشتها

ترخون یکی از بهترین گیاهان برای کاهش سطح لپتین در بدن است. عدم تعادل در برخی هورمون‌ها مانند لپتین و گرلین می‌تواند باعث کم اشتهایی شود. این‌عدم تعادل هورمون و کم اشتهایی می‌تواند نتیجه عوامل مختلفی مانند شیمی درمانی، افسردگی و بالا رفتن سن باشد. در صورتی که این‌ عدم تعادل بین هورمون‌ها از بین نرود می‌تواند مشکلات مختلفی را برای بدن به وجود بیاورد. با اضافه کردن ترخون به غذاهای خود می‌توانید سطح هورمون لپتین را کاهش دهید و تعادل این هورمون‌ها را در بدن حفظ کنید.

کاهش درد استئوآرتریت

برخی از بیماری‌ها مانند استئوآرتریت وجود دارد که می‌توانند باعث درد مفصلی شوند. در طب سنتی یکی از گیاهانی که خواص مختلفی برای این گونه دردها دارد ترخون است. شما می‌توانید از این گیاه برای کاهش دردهای ناشی از بیماری‌های مفصلی از جمله استئوآرتریت استفاده کنید.

چند روش برای استفاده از ترخون

ترخون گیاهی است که می‌توان از آن در اشکال مختلف و به روش‌های متنوعی برای بهره‌مندی از خواص دارویی و طعم‌دهی استفاده کرد. در ادامه چند روش رایج برای استفاده از ترخون را بررسی خواهیم کرد.

دمنوش ترخون

مصرف این گیاه به صورت دمنوش باعث افزایش خواص ترخون می‌شود. برای تهیه دمنوش ترخون، مقداری برگ ترخون (حدود یک قاشق چای‌خوری از برگ‌های خشک یا چند برگ تازه) را در یک لیوان آب جوش ریخته و بگذارید به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و میل کنید.

استفاده از ترخون در آشپزی

ترخون به دلیل طعم تند و تلخ ملایمی که دارد، در انواع غذاها مانند مرغ، ماهی، سالادها، سوپ‌ها و حتی برخی خورش‌ها استفاده می‌شود. می‌توانید برگ‌های تازه یا خشک ترخون را به انواع غذاها اضافه کنید.

سرکه ترخون

برای تهیه سرکه از این گیاه و بهره مندی از خواص ترخون، مقداری برگ ترخون تازه را درون یک بطری شیشه‌ای قرار دهید و سرکه سفید یا سرکه سیب را به آن اضافه کنید. بطری را ببندید و به مدت یک تا دو هفته در جای تاریک و خنک نگه دارید. بعد از این مدت، سرکه آماده مصرف است.

استفاده از ترخون در تهیه سس

ترخون به دلیل عطری که به مواد غذایی می‌دهد قابلیت استفاده در انواع سس‌ها را دارد. شما می‌توانید در سس‌های مختلفی که به صورت دستی، درست می‌کنید از ترخون استفاده کنید تا طعم بهتری به سس خود دهید و از خواص آن نیز بهره‌مند شوید.

سخن پایانی

در این مطلب به بررسی کامل خواص ترخون پرداخته شد. ترخون یکی از گیاهان با خواص درمانی و دارویی فراوان است که در طب سنتی جایگاه ویژه‌ای دارد. این گیاه علاوه بر طعم‌دهی به غذاها، می‌تواند به عنوان یک درمان طبیعی برای تقویت سیستم ایمنی، بهبود گوارش، تنظیم قند خون و کاهش التهاب استفاده شود.




کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandbaaz.com/d/277b8g

پربیننده ترین




اخبار داغ