چهره پرطرفدار سینما | سینما | بهرام رادان | محمدرضا گلزار

20 مورد از تفاوت‌ها و شباهت‌های دو بازیگر پرطرفدار | مقایسه دو چهره پرطرفدار سینما

تنوع بازی و اجرای رادان در نقش‌هایش خیلی بیشتر است. نمود عینی این ویژگی‌ها در چهره‌پردازی‌های متنوع او دیده می‌شود که صورتش انواع و اقسام گریم‌ها را داشته است. از جمله «سربازهای جمعه»، «سنتوری» و «گیلانه». اما گلزار هیچ‌گاه تغییری در چهره نداشته است.
کد خبر: 51379
20 مورد از تفاوت‌ها و شباهت‌های دو بازیگر پرطرفدار | مقایسه دو چهره پرطرفدار سینما

بهرام رادان و محمدرضا گلزار، دو بازیگری بودند که همزمان با هم وارد عرصه بازیگری شدند. هر دو کارشان را با فیلم‌های نوجوان‌پسند آغاز کردند اما هر اندازه که گلزار همان رویه را ادامه داد و بیشتر در فیلم‌های صرفا تجاری بازی کرد، بهرام رادان کم کم به یک بازیگر معتبر به‌معنای دقیق کلمه تبدیل شد تا جایی که همه جوایز معتبر را هم دریافت کرد.

محمد رضا گلزار با سریال «عاشقانه» دوباره محبوبیتش را نزد مردم به‌دست آورده است و در یک سال اخیر با اکران «سلام بمبئی» نشان داد که همچنان می‌توان به‌عنوان برگ برنده یک فیلم در گیشه، روی او حساب کرد. او اکنون در فیلم «آینه بغل» منوچهر ‌هادی بازی می‌کند. رادان فیلم «زرد» را آماده نمایش دارد و آخرین فیلمی که از او اکران شده «بارکد» بود که فروش بالای 10میلیارد‌تومان را تجربه کرد. رادان برای اولین بار قرار است در تئاتر بازی کند و ضمن این‌که مشعل المپیک زمستانی 2018 را حمل کند. علاوه بر این‌ها او به‌عنوان یکی از اعضای هیات داوران بخش تبلیغات سینمای ایران در ششمین جشنواره فیلم شهر انتخاب شده است. به‌بهانه فعالیت‌های متنوع این دو بازیگر به شباهت‌ها و تفاوت‌های آن دو پرداخته‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

1- هر دو به‌خاطر زیبایی چهره، بازیگری‌شان را با فیلم‌های نوجوان‌پسند آغاز کردند در واقع صرفا به‌خاطر این‌که چهره عام‌پسند و نوجوان‌پسند داشتند برای بازی در این فیلم‌ها انتخاب شدند. رادان بعد از گذراندن یک دوره بازیگری در فیلم «شور عشق» بازی کرد و گلزار که قبلا در گروه آریان گیتاریست بود، توسط ایرج قادری برای اولین‌بار برای بازی در فیلم «سام‌ونرگس» انتخاب شد.

2- هر دو از اولین بازیگرانی بودند که طعم رفتن تصویرشان روی بیلبوردهای تبلیغاتی را چشیدند. تا حدی که فضا را برای حضور بازیگران و ورزشکاران در این عرصه بازتر کردند. درحال حاضر بهرام رادان با شرکت‌هایی مثل نوین‌چرم قراردادی طولانی‌مدت دارد و عکس‌هایش در اغلب بیلبورد‌های مهم کشور به چشم می‌خورد اما گلزار چندان مثل سابق فعالیت‌های تبلیغاتی ندارد.

3- محمدرضا گلزار بیشتر با فیلم‌های پرفروش و صرفا تجاری شناخته می‌شود و از نظر فروش گیشه، بازیگر موفق‌تری نسبت به رادان محسوب می‌شود که آثاری چون «کما»، «کلاغ پر»، «آتش بس»، «سلام بمبئی»، «توفیق اجباری» و... را در کارنامه دارد ولی رادان بیشتر با فیلم‌های غیر تجاری شناخته می‌شود. فیلم‌هایی که مرز میان مخاطب عام و خاص را رعایت می‌کنند از جمله «شمعی در باد»، «سنتوری»، «گیلانه»، «خون بازی»، «آدم کش»، «گاوخونی» و... از جمله فیلم‌های پرفروش رادان می‌توان به فیلمی مثل «بارکد» اشاره کرد.

4- رادان فیلم به فیلم بر دانش سینمایی‌اش افزود و توانست فوت و فن بازیگری را بیاموزد تا این‌که در چهارمین نقش‌آفرینی‌اش کاندیدای دریافت تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد در پنجمین جشن خانه سینما برای فیلم «آواز قو» شد. رادان سپس موفق به کسب دو سیمرغ بلورین نقش اول مرد برای فیلم‌های «شمعی در باد» و «سنتوری» نیز شد. رادان بعد از چند فیلم اول با نشان‌دادن استعدادش این شانس این را داشت که با کارگردانان بزرگ سینمایی ایران مثل مسعود کیمیایی، داریوش مهرجویی، رخشان بنی‌اعتماد و... کار کند اما گلزار تا کنون فقط با یک کارگردان از نسل اول کارگردانان کار کرده است؛ یعنی بهمن فرمان‌آرا که آن هم نقش بسیار کوچکی داشته است. بازی گلزار در فیلم‌های کارگردانانی چون مسعود کیمیایی، بهرام بیضایی و داریوش مهرجویی با وجود دعوت شدن هر بار به دلایل مختلفی کنسل شده است.

5- رادان دو بار جایزه سیمرغ گرفته درحالی که گلزار تا کنون حتی کاندیدای دریافت هیچ جایزه‌ای نشده است. جوایز و کاندیداتوری رادان عبارتند از: نامزد جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد از پنجمین جشن خانه سینما برای فیلم «آواز قو» (1381)، برنده تندیس حافظ برای فیلم «گاوخونی» (1383)، برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از بیست‌ودومین جشنواره بین‌المللی فیلم برای فیلم «سربازهای جمعه» (1382)، برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از بیست‌و‌پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر برای فیلم «سنتوری» (1385) و نامزد تندیس حافظ برای فیلم سنتوری.

6- تنوع بازی و اجرای رادان در نقش‌هایش خیلی بیشتر است. نمود عینی این ویژگی‌ها در چهره‌پردازی‌های متنوع او دیده می‌شود که صورتش انواع و اقسام گریم‌ها را داشته است. از جمله «سربازهای جمعه»، «سنتوری» و «گیلانه». اما گلزار هیچ‌گاه تغییری در چهره نداشته و حتی عنوان شد که ابتدا برای بازی در «سربازهای جمعه» انتخاب شده بود و قرار بود موهایش را کوتاه کند اما اجازه نداد و از فیلم خارج شد!

7- گلزار تا کنون سه سریال کار کرده است. «ساخت ایران»، «عشق تعطیل نیست» و «عاشقانه» درحالی که رادان هنوز در سریالی بازی نکرده است.

8- رادان از سال 79 که وارد سینما شده در 35 فیلم بازی کرده و گلزار با همین تعداد سال فعالیت، در 25 فیلم بازی کرده است.

9- رادان در گفت‌وگو با مجلات تخصصی نشان داده که نگاهی تحلیلی به سینما دارد اما گلزار به‌دلیل این‌که کمتر چنین نگاهی دارد کمتر در نشریات تخصصی به او بها داده شده است و بیشتر مجلات عمومی به او پرداخته‌اند.

10- رادان تجربه کار بین‌المللی داشته چه در همکاری با کارگردان ایرانی مانند بهروز افخمی در فیلمی مثل «ته دنیا» و چه کارگردان ساکن آمریکا مثل سودابه مرادیان که در یک فیلم‌ هالیوودی به‌نام «پولاریس» همکاری کردند. گلزار در سریال «ساخت ایران» کار کرده که قسمتی از آن در ترکیه ساخته شده است و در فیلمی بین‌المللی مثل «سلام بمبئی» که محصول مشترک ایران و هند است.

11- گلزار توانسته با دو بازیگر زوج مناسبی تشکیل دهد از جمله امین حیایی و مهناز افشار. رادان هم با گلشیفته و حامد بهداد کم و بیش یک زوج قوی را نشکیل داده است.

12- رادان نسبت به گلزار کمتر در فیلم‌های کمدی بازی کرده است از جمله آثاری مانند «صورتی» و «بارکد» اما اغلب کارهای گلزار کمدی هستند مثل «کما»، «کلاغ پر»، «توفیق اجباری» و «ساخت ایران».

13- رادان تجربه حضور در ژانرهای متنوعی را داشته از جمله ژانر وحشت با «رز زرد»، ژانر جنگ با «حکایت عاشقی» و «گیلانه» و حتی کار مستند مثل «من ناصر حجازی هستم» که در اولین انیمیشن بلند سینمای ایران یعنی «تهران 1500» هم کار کرده است اما گلزار فقط در ملودرام‌های جدی یا کمدی بازی کرده است.

14- رادان معمولا دستمزد معقولی دریافت کرده یا اگر دستمزد زیادی گرفته کمتر رسانه‌ای شده درحالی که گلزار اغلب ماجرای دستمزدهایش به حواشی بدل شده است؛ از 90‌میلیون‌تومان برای سه روز بازی در «دموکراسی توو روز روشن»، آن هم 10 سال قبل و سال 86 گرفته تا دستمزد بیش از یک میلیارد‌تومانی با سریال «عاشقانه».

15- گلزار تجربه حضور در تیم‌های ورزشی هنرمندان را دارد اما رادان در این عرصه فعال نبوده است. گلزار حتی سرمربی والیبال هم بوده اما رادان کمتر تجربه ورزشی داشته است. شاید تنها تجربه ورزشی او این است که قرار است مشعل المپیک زمستانی 2018 را حمل کند.

16- فعالیت‌هایی که گازار غیر از فضای بازیگری و فیلم داشته اغلب در رسانه‌ها انعکاس پیدا کرده است؛ از باشگاه بدنسازی گرفته تا اداره کافی‌شاپ و رستورانی که دراختیار دارد اما از کار و فعالیت‌های بهرام رادان غیر از حوزه بازیگری خبری منتشر نشده است.

17- رادان سعی می‌کند تا در فعالیت‌های اجتماعی شرکت کند اما گلزار نسبت به این حوزه کاملا بی‌تفاوت است.

18- رادان تجربه بازی مقابل معتبرترین بازیگران را داشته از جمله خسرو شکیبایی، فاطمه معتمدآریا و لیلا حاتمی اما گلزار بیشتر با چهره‌ها هم بازی بوده مثل مهناز افشار، رضا عطاران، نیکی کریمی و...

19- از بین فیلم‌های محمدرضا گلزار تاکنون کارهایی مثل «مادر قلب اتمی» توقیف شده‌اند. در کارهای بهرام رادان هم فیلم «سنتوری» ابتدا توقیف شد و بعد در شبکه نمایش خانگی پخش شد. البته «زادبوم» هم توقیف بود اما این روزها قرار است اکران شود.

20- گلزار قبل از بازیگری در موسیقی فعال بود، بعد از فعالیت موسیقی خارج شد و بیشتر به بازی پرداخت اما دوباره به عرصه موسیقی بازگشت و از گروه آریان هم جدا شد تا حالا که چند قطعه را به‌طور مستقل ارائه کرده و چند کنسرت داخلی و خارجی با خوانندگان مختلف گذاشته است. رادان هم یکبار تجربه خوانندگی داشته و آلبوم «روی دیگر» را منتشر کرده که چند تک آهنگ نیز از او منتشر شده است.




کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandbaaz.com/d/4djnyq

پربیننده ترین




اخبار داغ