حقوق بازنشستگان در سه مرحله متناسب سازی واریز خواهد شد | آغاز قطعی همسانسازی حقوق بازنشستگان از همین ماه
طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان از این ماه اجرا میشود.
دولت به اجرای موثر طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان تاکید دارد و در پی تامین مستمری بازنشستگان به ۹۰ درصد حقوق شاغلان هم تراز است .
در مصاحبهای که از بازنشستگان صورت گرفته، آنها نسبت به عدم اجرای کامل طرح همسانسازی حقوق و کاهش مداوم قدرت خرید خود اعتراض دارند. طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان که در آبان سال گذشته به تصویب مجلس و دولت رسید و مقرر شد مستمری بازنشستگان به ۹۰ درصد حقوق شاغلان همتراز برسد، اما نگرانیهایی درباره جزئیات اجرایی آن و تأثیر آئیننامههای جدید بر حقوق آنها وجود دارد.
بر اساس این مصوبه، دولت موظف است طی سه سال مستمری بازنشستگان را به ۹۰ درصد حقوق شاغلان همتراز برساند. محسن زنگنه، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، در این باره توضیح داده است که ۴۰ درصد از این افزایش باید در سال اول، ۳۰ درصد در سال دوم و ۳۰ درصد دیگر در سال سوم جبران شود.
در میان اخبار
- ممنوعیت تردد در محور چالوس و آزادراه تهران - شمال
- یارانه جدید؛ اظهارات همتی درباره حمایت مالی | همتی: یارانه جدید برای اقشار کمدرآمد
- دومین محموله خودروهای وارداتی در بندر سیریک
- موج جدید بارشهای سنگین در راه کشور
- متناسبسازی حقوق بازنشستگان وزارت علوم آغاز شد | تأثیر متناسبسازی بر حقوق بازنشستگان وزارت علوم
به عنوان مثال، اگر یک کارمند بانک با رتبه «الف» ۲۰ میلیون تومان حقوق بگیرد و بازنشستهای همرتبه او ۱۵ میلیون تومان مستمری دریافت کند، باید حقوق بازنشسته به ۹۰ درصد حقوق شاغل همرتبه یعنی ۱۸ میلیون تومان برسد. این بدین معناست که در طول سه سال باید حداقل ۳ میلیون تومان به حقوق بازنشسته اضافه شود. این افزایش در سال اول برابر با ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان (۴۰ درصد)، در سال دوم ۹۰۰ هزار تومان (۳۰ درصد) و در سال سوم نیز ۹۰۰ هزار تومان (۳۰ درصد) خواهد بود.
آغاز همسانسازی حقوق بازنشستگان
متناسبسازی حقوق بازنشستگان از یکم آبان امسال برای بازنشستگان کشوری اجرایی شد و مابهالتفاوت ناشی از این متناسبسازی نیز به حساب این عزیزان واریز گردید. با این حال، آئیننامهای که کمتر از یک هفته پس از اجرای مصوبه صادر شد، مورد اعتراض مجلس قرار گرفت و مغایر با قانون اعلام شد. در این راستا، رئیس مجلس مصوبهای به رئیسجمهور ابلاغ کرد که بر اساس آن جلوی تضعیف حقوق بازنشستگان در مصوبه مربوط به متناسبسازی حقوق گرفته شود.
بر اساس این آئیننامه اجرایی، دولت حقوق شاغلان را پس از کسر حق بیمه و مالیات به عنوان مبنای محاسبه قرار میدهد، در حالی که مجلس معتقد است باید کل حقوق شاغلان در محاسبه منظور شود. به عنوان نمونه، اگر حقوق یک کارمند ۴۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان باشد، ۹۰ درصد این مبلغ معادل ۳۶ میلیون و ۷۲۰ هزار تومان است، اما دولت ابتدا ۲ میلیون و ۴۰۶ هزار تومان بابت حق بیمه و ۲ میلیون و ۱۹۱ هزار تومان بابت مالیات از حقوق کسر کرده و سپس ۹۰ درصد مستمری بازنشستگان را محاسبه کرده است. در این روش، بازنشسته حداقل ۴ میلیون و ۱۳۸ هزار تومان متضرر خواهد شد.
سخنگوی دولت نیز در این خصوص توضیح داده است که فرایند صدور احکام بازنشستگان به دلیل پیچیدگیهای اجرایی با چالشهایی روبرو شده و موضوع صرفاً به منابع مالی محدود نمیشود. مشکل بیشتر در مراحل اجرایی است، اما دولت تاکید دارد که در پی حل مشکل است و امیدوار است که هرچه زودتر این موانع رفع شوند تا حقوق بازنشستگان به درستی محاسبه و پرداخت شود.