بیمه بیکاری| شرایط بیمه بیکاری|قانون جدید بیمه بیکاری
همه چیز درباره بیمه بیکاری 1403 | کاهش مقرری بگیران بیمه بیکاری
قانون بیمه بیکاری برای کارگرانی است که بدون میل و اراده شخصی، مجبور به ترک شغل خود شدهاند. افرادی که سابقه بیمه داشته باشند، در این شرایط میتوانند نسبت به دریافت بیمه بیکاری اقدام کنند و تا زمان پیدا کردن شغل مجدد از بیمه مستمری دریافت کنند. بیمه بیکاری شرایط و قوانین بسیاری دارد که باتوجهبه شرایط هر فرد متفاوت خواهد بود.
براساس قانون بیمه بیکاری، تمام افرادی که مشمول قانون کار و بیمه تأمین اجتماعی هستند، مشمول این قانونند و در صورت بیکاری غیرارادی تحت حمایت سازمان تأمین اجتماعی قرار میگیرند.
یکی از نشانههای درخواست بیمه بیکاری این است که بیکاران برای مدتی که جویای کار هستند؛ مقرری بیکاری دریافت میکنند. به عبارت دیگر کاهش تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری به معنی رونق کسبوکارها و برگشت به کار افراد و بازگشت مجدد جویندگان کار به اشتغال است.
بیمه بیکاری به عنوان یکی از حمایتهای تأمین اجتماعی است و این سازمان مکلف است با دریافت حق بیمه مقرر، به بیمهشدگانی که طبق مقررات این قانون به بیمه شدهای که بدون میل و اراده بیکار شده و آماده کار است پرداخت شود. مدت زمان دریافت بیمه بیکاری، از ۳۶ ماه برای افراد مجرد و ۵۰ ماه برای بیمهشدههای متأهل و متکفل بیشتر نیست.
بهمن ماه سال ۱۴۰۲ میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی به پرداخت بیمه بیکاری اشاره کرد و گفت: امروز بالغ بر ۱۷۰ هزار نفر بیمه بیکاری پرداخت میکنیم و به طور متوسط سالانه ۱۵ هزار میلیارد تومان بیمه بیکاری پرداخت میشود.
در میان اخبار
- ممنوعیت تردد در محور چالوس و آزادراه تهران - شمال
- یارانه جدید؛ اظهارات همتی درباره حمایت مالی | همتی: یارانه جدید برای اقشار کمدرآمد
- دومین محموله خودروهای وارداتی در بندر سیریک
- موج جدید بارشهای سنگین در راه کشور
- متناسبسازی حقوق بازنشستگان وزارت علوم آغاز شد | تأثیر متناسبسازی بر حقوق بازنشستگان وزارت علوم
اسفند ماه سال ۱۴۰۲ بود که در راستای تعدیل در بازار کار، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان تأمین اجتماعی و سازمان آموزش فنی و حرفهای بر الزام مقرری بگیران بیکاری به آموزش مهارتی از سازمان آموزش فنی و حرفهای و اجرای ماده ۹ قانون بیمه بیکاری در زمینه آموزش و بازآموزی بیمهشدگانی که به دلایل غیرارادی کار خود را از دست میدهند، به توافق رسیدند.
در این تفاهمنامه که به امضا رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور، علی حسن رعیتیفرد معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و میرهاشم موسوی مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی رسیده، مقرر شده است سازمان آموزش فنی و حرفهای دورههای آموزش مهارتی ویژه مقرریبگیران بیمه بیکاری را با هدف فراهم آوردن زمینه اشتغال مجدد آنها، متناسب با فرصتهای شغلی مورد نیاز بازار کار هر منطقه و نیز تقاضای کارفرمایان برگزار کند.
برخی اعتقاد دارند اینکه مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در هفتههای اخیر از کاهش میزان مستمری بیمه بیکاری خبر داده است به دلیل ضرورت آموزش مهارتی برای مقرری بگیران بیمه بیکاری است، چرا که عدهای از فرآیند انجام کار منصرف میشوند و ترجیح میدهند مقرری را نگیرند چرا که از فرآیند آموزش و فرصت و وقت گیری که برایشان دارد، رضایت ندارند.
میرهاشم موسوی، مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی چند روز گذشته در مورد مقرریبگیران بیمه بیکاری بیان کرد، در سال گذشته برای اولین بار روند ایجاد اشتغال از روند بیکاری و قرارگرفتن افراد در شمولیت بیمه بیکاری جلوتر شد، به گونهای که روند ایجاد اشتغال و بیمه تامین اجتماعی مثبت شد و روند قرار گرفتن افراد در مستمری بیمه بیکاری ۱۶ تا ۱۷ درصد کاهش یافت.
موسوی همچنین از کاهش حدود ۴۵۰۰ میلیارد تومانی پرداخت بیمه بیکاری در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: میزان نرخ بیکاری هم کاسته شد. به گفته وی تعداد بیمهشدگان تامین اجتماعی به حدود ۱۵.۵ میلیون نفر رسیده است.
به گفته مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، تعداد ۱.۵ میلیون نفر جدید در سال ۱۴۰۲ تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتند.