نرخ سود بین بانکی | بانک مرکزی | وام | افزایش نرخ بهره

ثبات در نرخ سود بین بانکی

نرخ بهره بین بانکی در هفته‌ای که به ۱۶ آبان ماه ختم می‌شود، بدون هیچ تغییری نسبت به هفته قبل، ۲۳.۷۲ درصد اعلام گردید. این نرخ پس از دو هفته افزایش، در هفته منتهی به ۹ آبان ماه با کاهش ۰.۰۴ درصدی مواجه شد و به ۲۳.۷۲ درصد رسید.
کد خبر: 51033
ثبات در نرخ سود بین بانکی

نرخ سود بین بانکی در ایران معمولاً توسط بانک مرکزی تعیین می‌شود و به بانک‌ها اجازه می‌دهد تا به یکدیگر وام بدهند. این نرخ یکی از ابزارهای سیاست پولی است که بانک مرکزی برای کنترل نقدینگی و تورم از آن استفاده می‌کند.اگر اعلام شده که نرخ سود بین بانکی ثابت مانده است، به این معنی است که بانک مرکزی تصمیم گرفته که این نرخ را تغییر ندهد. این تصمیم می‌تواند نشان‌دهنده تلاش بانک مرکزی برای حفظ ثبات مالی و اقتصادی باشد و یا ممکن است به دلیل شرایط خاص اقتصادی، نیازی به تغییر نرخ سود نباشد.در این شرایط، ممکن است شاهد کاهش یا افزایش نرخ بهره در بازارهای مختلف یا تغییر در میزان نقدینگی و دسترسی به اعتبار در سیستم بانکی باشیم.

نرخ سود بین بانکی در هفته منتهی به ۱۶ آبان ماه بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن ۲۳.۷۲ درصد اعلام شد. 

نرخ بهره بین بانکی بعد از ۲ هفته افزایشی در هفته منتهی به ۹ آبان ماه با کاهش ۰.۰۴ درصدی همراه شد و به ۲۳.۷۲ درصد رسید.

این نرخ در هفته منتهی به ۲ آبان ماه به بالاترین سطح خود در سال جاری رسید. نرخ بهره بین بانکی در این هفته با افزایش ۰.۰۴ درصدی به ۲۳.۷۶ درصد رسید. 

نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به ۲۵ مهر ماه با افزایش ۰.۰۴ درصدی همراه شده و به ۲۳.۷۲ درصد رسیده بود. 

در هفته منتهی به ۱۸ مهر ماه این نرخ با کاهش ۰.۰۵درصدی نسبت به هفته قبل به ۲۳.۶۸درصد شده بود. نرخ بهره بین‌بانکی بعد از ۲ هفته افزایشی، در هفته منتهی به ۱۱ مهر با کاهش ۰.۰۱درصدی نسبت به هفته قبل به ۲۳.۷۳ درصد شد. 

این نرخ در هفته نخست پاییز با افزایش ۰.۰۴درصدی همراه شد و به بالاترین سطح خود در سال جاری رسید. نرخ سود بین‌بانکی در هفته منتهی به ۴ مهر ماه ۲۳.۷۴ درصد شد. 

نرخ سود بین‌بانکی چیست؟ 

ممکن است بانک‌ها در دوره‌های مالی کوتاه‌مدت روزانه یا هفتگی با کسری یا مازاد نقدینگی روبه‌رو شوند، اگر بانکی دچار کسری نقدینگی شود، باید از طریق وام گرفتن آن را جبران کند تا به حالت تعادل برسد، برای اینکه بانک‌ها برای حل این مشکل به بانک مرکزی نیاز نداشته باشند، بازاری را به‌نام بازار بین‌بانکی تشکیل داده‌اند که در آن به یکدیگر وام دهند. اکثر وام‌های بین‌بانکی سررسید کوتاه‌مدت یک‌هفته‌ای یا کمتر دارند. وام‌دهی بانک‌ها به یکدیگر بر مبنای یک نرخ سودی است که به آن نرخ سود بین‌بانکی گفته می‌شود.




کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandbaaz.com/d/3gmb7z

پربیننده ترین




اخبار داغ