گرگ| گرگ در تهران| گرگ در تهرانپارس
ماجرای پرسه زنی گرگ در تهرانپارس| واکنش محیط زیست به جانوران وحشی در شهرها+ویدئو
بهتازگی ویدیویی با عنوان «دیده شدن گرگ در تهرانپارس» در فضای مجازی در حال دستبهدستشدن است. فیلم شغالهای پارک جنگلی لویزان در فضای مجازی به اشتباه تحت عنوان «گرگ در تهرانپارس» منتشر شده است.
رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیاتوحش تهران اما گفته: «محل فیلمبرداری شده پارک جنگلی لویزان است و ارتباطی به تهرانپارس ندارد. گونه داخل ویدیو هم شغال است. یکی از مشکلاتی که موجب میشود حیواناتی مانند شغال و روباه اخیرا زیاد مشاهده شود، مدیریتنکردن صحیح پسماند است؛ چراکه این حیوانات از پسماند غذای گردشگران در طبیعت تغذيه میکنند».
بهگفته متخصصان سازمان حفاظت محیطزیست، این شغالهای سرحال، صرفا برای دسترسی به پسماند غذایی گردشگران به محیطزیست انسانی نزدیک شدهاند در غیراین صورت در حیاتوحش، هیچ حیوانی انسان را دوست خود نمیداند و به او نزدیک نمیشود.
محمد کرمی، رئیس اداره مدیریت حیات وحش استان تهران گفت: بررسیها نشان میدهد که شغالها در پارک جنگلی لویزان دیده شدهاند. با تغییر کاربری زمینهای اطراف تهران از مناطق جنگلی و مراتع به زمینهای کشاورزی، پارکهای جنگلی و یا مناطق شهری، حضور حیات وحش در سکونتگاههای حاشیهای معمول شده است.
در میان اخبار
- ممنوعیت تردد در محور چالوس و آزادراه تهران - شمال
- یارانه جدید؛ اظهارات همتی درباره حمایت مالی | همتی: یارانه جدید برای اقشار کمدرآمد
- دومین محموله خودروهای وارداتی در بندر سیریک
- موج جدید بارشهای سنگین در راه کشور
- متناسبسازی حقوق بازنشستگان وزارت علوم آغاز شد | تأثیر متناسبسازی بر حقوق بازنشستگان وزارت علوم
دیده شدن حیات وحش در پارک جنگلی لویزان که حدود ۵۰ سال عمر دارد امر طبیعی است، ولی باید بدانیم که از سوی دیگر دیده شدن حیات وحش در نزدیکی انسان، نشاندهنده عدممدیریت پسماند گردشگران در طبیعت است.
در هر آخر هفته طبیعتگردان حجم قابل توجهی از پسماند مرغ و گوشت را در طبیعت پارکهای جنگلی مثل سرخه حصار و لویزان و... جا میگذارند. این درحالی است که برای حیات وحش دسترسی به غذای آسان اولویت است. وقتی پسماند انسانی مهیا باشد شغالها و روباهها و... دیگر به سراغ خرگوش و موش که شکار کردنش سختتر است نمیروند.
شغالها شکارچی طبیعی ندارند یعنی عامل کنترلکننده اینگونه دسترسی به غذاست. نهتنها شغال که سایر گونهها در حیات وحش، وقتی غذا برایشان فراهم باشد همه تولههایشان را نگه میدارند و یا برخلاف معمول، چند قلوزایی در آنها افزایش مییابد.
بهطور مثال وقتی بارندگی در یکسال خوب باشد، علفخواران نیز چند بره به دنیا میآورند. درست مثل غذارسانی به سگهای بلاصاحب وقتی غذارسانی دستی صورت گیرد، مادر توان شیردهی به همه تولههایش را دارد در نتیجه جمعیت گونه بهصورت تصاعدی افزایش مییابد.