سود بانکی| نرخ سود بانکی| سود بانکی 1403
نرخ سود بانکی مشخص شد | چند ماه پول را در بانک بگذاریم 22 درصد سود می گیریم؟ +جزئیات
سود بانکی به سودی گفته می شود که بانک ها به سپرده های بانکی می دهند. سود بانکی در بانک های مختلف با هم فرق دارد و بر اساس فرمول های مختلف محاسبه می شود. سود بانکی به نسبت میزان سپرده گذاری و نوع سپرده گذاری هم متفاوت است.
بهمنماه 1401 آخرین باری بود که بانک مرکزی نرخ سود سپرده بانکی را اصلاح کرد و حالا بیش از یک سال است نرخهای سود در شبکه بانکی تغییری نکرده است. با وجود این، بانکها همچون سالهای گذشته همواره سعی میکنند با پیشنهاد نرخ سودهای بالاتر، وارد رقابتی برای جذب سپردهها شوند. این موضوع همچنین پس از انتشار گواهی سپرده با نرخ سود 30 درصدی تشدید شد و برخی از بانکها سودهایی بیش از 30 درصد به مشتریان خود ارائه میدهد؛ با این حال این موضوع هیچگاه به مذاق بانک مرکزی خوش نیامده است.
نرخ سود سپرده بانکی چقدر است؟
بر اساس آخرین ابلاغیه بانک مرکزی، نرخ سود سپرده کوتاهمدت عادی پنج درصد و سپرده کوتاهمدت ویژه سهماهه، 12 درصد است. همچنین نرخ سود سپرده کوتاهمدت ویژه 6ماهه به 17 درصد میرسد. به علاوه، سپردههای بانکی با سررسیدهای یکساله، دوساله و سهساله نیز بهترتیب سودی 20.5 درصد، 21.5 درصد و 22.5 درصد را برای سپردهگذاران تضمین میکنند.
اولتیماتوم بانک مرکزی به مدیران بانکهای متخلف
در میان اخبار
- ممنوعیت تردد در محور چالوس و آزادراه تهران - شمال
- یارانه جدید؛ اظهارات همتی درباره حمایت مالی | همتی: یارانه جدید برای اقشار کمدرآمد
- دومین محموله خودروهای وارداتی در بندر سیریک
- موج جدید بارشهای سنگین در راه کشور
- متناسبسازی حقوق بازنشستگان وزارت علوم آغاز شد | تأثیر متناسبسازی بر حقوق بازنشستگان وزارت علوم
بانک مرکزی در روزهای اخیر با ابلاغ بخشنامهای اخطاری و لازمالاجرا خطاب به بانکهای دولتی، خصوصی و موسسات مالی، به آنها نسبت به تخلف و تخطی از نرخ سود سپرده بانکی اعلامی هشدار داد. در این بخشنامه ذکر شده که با وجود تاکید مکرر بانک مرکزی بر لزوم رعایت سقف نرخ سود سپرده بانکی و نرخ سود تسهیلات، بررسیها و بازرسیها نشان میدهند بانکها به شیوههای مختلف از نرخهای اعلامشده تخطی میکنند.
همچنین در این بخشنامه تاکید شده مجوز انتشار اوراق گواهی سپرده خاص با نرخ سود 30 درصد، در مقاطع زمانی مختلف و با اهداف مشخص بوده و به منزله تغییر سیاست نرخ سود یا اعلام نرخ جدید نبوده است.
بانک مرکزی همچنین در این بخشنامه تاکید کرده در صورت احصای هرگونه تخلف از نرخهای سود اعلامی، اعزای هیات مدیره و مدیرعامل بانک یا موسسه مالی متخلف، در «کمیسیون احراز و لغو تاییدیه صلاحیت حرفهای مدیران موسسات اعتباری» تحت بررسی و تصمیمگیری قرار میگیرند.