عید فطر| عید فطر امسال| عید فطر 1403 چه روزی است

تاریخ دقیق عید فطر این کشور‌ها اعلام شد| چرا عید فطر در ایران و برخی کشور‌ها هم زمان نیست؟

تاریخ دقیق عید فطر در این کشور‌ها اعلام شد.
کد خبر: 21850
تاریخ دقیق عید فطر این کشور‌ها اعلام شد| چرا عید فطر در ایران و برخی کشور‌ها هم زمان نیست؟

عید فطر یکی از مهمترین اعیاد مسلمانان است که در برخی کشورها آن را بیش از هر عید دیگری گرامی می دارند. عید فطر اولین روز پس از پایان ماه مبارک رمضان است که مردم مسلمان آن را جشن می گیرند. تاریخ عید فطر در سال 1403 مشخص شده که 22 فروردین است و فردای آن روز 23 فروردین نیز در تقویم رسمی کشورمان تعطیل است.

در بیشتر کشور‌های عربی و اسلامی، عید فطر روز چهارشنبه است. به گزارش شرق به نقل از القدس العربی، خانه تقویم قطر با همکاری مرکز علمی العجیری کویت اعلام کردند: «بر اساس محاسبات نجومی، چهارشنبه روزعید فطر است.»

این دو نهاد در بیانیه مشترکی اعلام کردند: «بر اساس محاسبات دقیق نجومی، آغاز ماه شوال سال ۱۴۴۵ هجری، در روز چهارشنبه، مطابق با دهم آوریل۲۰۲۴‌/ ۲۲ فروردین ۱۴۰۳ خواهد بود.»

همچنین موسسه ملی تحقیقات نجوم و ژئوفیزیک مصر اعلام کرد: «طبق محاسبات نجومی، اولین روز عید، چهارشنبه مطابق با ۱۰ آوریل است و ماه رمضان امسال ۳۰ روزه خواهد بود.»

عید سعید فطر از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین اعیاد اسلامی است. عید فطر، اولین روز ماه شوال است که با رویت هلال ماه شوال در پایان روز ۲۹ ماه رمضان و یا گذشت ۳۰ روز از اول ماه رمضان، ثابت می‌شود. در این روز، روزه گرفتن حرام و پرداخت زکات فطره بر مسلمانان واجب است. در کشور‌های اسلامی و در ایران عید فطر تعطیل است.

در تقویم سال ۱۴۰۳، روز‌های چهارشنبه ۲۲ فروردین [اول شوال ۱۴۴۵]و پنج‌شنبه «۲۳ فروردین» [د. گ شوال ۱۴۴۵]مصادف با عید سعید فطر است.

تاریخ شمسی، میلادی و قمری عید فطر ۱۴۰۳

تاریخ عید فطر ۱۴۰۳ به شمسی، میلادی و قمری عبارتند از:

تاریخ دقیق عید فطر ۱۴۰۳ در تقویم شمسی

تاریخ دقیق عید فطر ۱۴۰۳ در تقویم شمسی مصادف است با چهارشنبه ۲۲ فروردین ۱۴۰۳.

تاریخ دقیق عید فطر در تقویم میلادی

تاریخ دقیق عید فطر در تقویم میلادی مصادف است با چهارشنبه اول آوریل ۲۰۲۴.

تاریخ دقیق عید فطر در تقویم قمری

تاریخ دقیق عید فطر در تقویم قمری مصادف است با چهارشنبه، اول شوال ۱۴۴۵.

چرا عید فطر در ایران و برخی کشور‌ها هم زمان نیست؟

معیار‌های تقویم هجری قمری توسط فقیه تعیین می‌شود فقیه، معیار‌های اثبات آغاز ماه قمری را از «کتاب خدا، سنت، عقل و اجماع» استنباط می‌کند. در این موضوع مانند دیگر مباحث فقهی نظرات فق‌ها هم می‌تواند متفاوت باشد و این، نخستین عامل اختلاف در آغاز ماه قمری بین کشور‌ها و شهر‌های مختلف است.

معیار اصلی آغاز ماه‌های تقویم قمری در فقه شیعه، این است که هلال ماه نو با چشم دیده شود. این معیار وابسته به موقعیت جغرافیایی ناظر است و باعث می‌شود که تقویم هجری قمری جهان‌شمول نباشد.

برای آغاز ماه قمری، استناد به شهادت دو مرد عادل مبنی بر رویت هلال لازم است. گاهی افرادی که برای استهلال اقدام می‌کنند، دچار توهم رویت می‌شوند. اگر رصدگران باتجربه باشند، روش‌هایی را به کار می‌گیرند تا متوجه شوند آن‌چه می‌بینند، توهم رصدی است یا خیر. در کشور‌هایی مانند عربستان، به صرف شهادت دو فرد در دادگاه، آغاز ماه قمری اثبات می‌شود.




کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandbaaz.com/d/27qpe6

پربیننده ترین




اخبار داغ