دل درد| دل درد بعد از غذا| دل درد شدید

علت دل درد بعد از خوردن غذا چیست؟ | در این شرایط حتما باید به پزشک مراجعه کرد

دل درد بعد غذا به دلایل مختلفی مثل مسمومیت پرخوری، نفخ و ... رخ می دهد سعی کنید غذایتان را آرام بخورید و پرخوری نکنید و اگر زیاد نفخ می کنید حبوبات را از شب قبل بخیسانید.
کد خبر: 50135
علت دل درد بعد از خوردن غذا چیست؟ | در این شرایط حتما باید به پزشک مراجعه کرد

دل درد می تواند ناشی از مشکلات مختلفی باشد. دل درد گاه در کوتاه مدت رفع شده و فرد دیگر احساس درد نخواهد داشت و گاه ممکن است فرد را دچار مشکلات جدی کند و کار او را به بیمارستان بکشد.

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که پس از صرف غذا دچار دل درد شوید اما دلیل این اتفاق و راه درمان آن چیست؟ دل درد و یا ناراحتی پس از غذا خوردن دلایل بسیاری دارد ، اگر درد معده بعد از خوردن پیش می آید و بعد از بین می رود، معمولا از غذا ناشی می شود.

اگر فرد علائم دیگری داشته باشد و یا ناراحتی در حال پیشرفت با وجود تغییراتی در رژیم غذایی باشد، ممکن است ناشی از یک مشکل پزشکی باشد. با خوردن یک رژیم غذایی سالم با میوه ها و سبزیجات تازه، می توان از دل درد پیش گیری کرد.

نخوردن غذاهای تند و یا چرب و کم کردن نوشیدنی های قندی یا کافئینی نیز ممکن است کمک کند. اینها مقدمه ای بود تا در این بخش چندین دلیل را ذکر می کنیم که چرا معده یک فرد بعد از خوردن غذا، احساس ناراحتی و درد می کند.

 

دلایل کلی و رایج که می تواند بعد از خوردن غذا موجب دل درد شود
غذا:

به دلایل مختلف غذایی که فرد برای خوردن انتخاب می کند ممکن است منجر به دل درد شود.

1. مسمومیت غذایی:

یکی از نشانه های اصلی مسمومیت غذایی دل درد است.علایم دیگر عبارتند از:

استفراغ
اسهال
کمبود انرژی
دمای بالا
نشانه ها می توانند چند ساعت پس از خوردن غذا ظاهر شوند، و ممکن است روزها یا چند هفته طول بکشد و مسمومیت غذایی معمولا فقط چند روز طول می کشد که معمولا در خانه با استراحت و مایعات درمان می شود.


2. غذاهای اسیدی:

غذاهایی که می توانند شکم را تحریک کنند، شامل آب میوه، پنیر فرآوری شده و گوجه فرنگی می باشد.یافتن جایگزین، مانند جایگزینی آب میوه با آب یا چای، ممکن است به کاهش دل درد کمک کند. 

3. باد گیر افتاده:

باد گیر افتاده در دستگاه گوارش می تواند موجب ناراحتی شود.شکم ممکن است احساس کشش و ناراحتی کند، یا ممکن است درد شدیدی داشته باشد.نوشیدنی های قندی و غذاهای خاصی می توانند موجب نفخ و باد معده شوند که این موارد عبارتند از:

پیاز
لوبیا
کلم
بروکلی
زمانی که کسی آدامس بجود، آبنبات میک بزند، یا با دهان باز بخورد، می تواند منجر به بلعیدن هوا شود. این می تواند دلیل دیگری برای باد باشد.


4. غذاهای تند:

فلفل چیلی اغلب برای طعم غذای تند استفاده می شود. آن ها حاوی کاپسایسین است، یک ماده شیمیایی که باعث احساس داغی و یا سوزش می شود. کاپسایسین ممکن است بخش های حساس بدن، از جمله معده را تحریک کند. 

5. سوهاضمه:

فرد می تواند پس از خوردن یا نوشیدن، دچار سو هاضمه شود؛ علاوه بر دل درد، آن ها ممکن است احساس تورم و یا بیماری کنند.معده شامل اسید برای شکستن غذا است. گاهی اوقات این می تواند باعث خارش پوشش شکم شود و علت سو هاضمه می باشد.

غذاهای چرب، کافئینی، نوشیدنی های قندی و الکل باعث بدتر شدن سوهاضمه می شوند.داروهای بدون نسخه که به عنوان آنتی اسید شناخته می شوند، ممکن است در صورتی کمک کنند که برخی غذاها و نوشیدنی ها تفاوتی ایجاد نکنند.

6. کافئین:

کافئین یک محرک است که در چای و قهوه یافت می شود و می تواند شکم را تحریک کند و موجب ناراحتی برخی افراد می شود.افراد می توانند جایگزین هایی را انتخاب کرده و از نوشیدنی های گرم لذت ببرند. چای میوه یا آب داغ با یک برش لیمو نیز برای هیدراته ماندن افراد در طول روز مفید هستند.

7. آلرژی یا عدم تحمل غذا:

برخی افراد ممکن است نسبت به غذاهای خاصی آلرژی داشته باشند. آنها می توانند شکم را تحریک کنند و بعد از خوردن ممکن است موجب دل درد شوند.عدم تحمل، شکل ملایم تری از آلرژی است. هم آلرژی و هم عدم تحمل ممکن است توسط بسیاری از غذاهای مختلف ایجاد شوند.

عدم تحمل رایج شامل گلوتن، گندم و لاکتوز هستند.افرادی که فکر می کنند ممکن است آلرژی داشته باشند، باید یادداشت برداری کنند.دفتر روزانه غذایی یک رکورد کتبی از چیزی است که در هر وعده غذایی، از جمله نوشیدنی ها و تنقلات، مصرف کرده اند ؛

آن ها همچنین باید زمانی که شکمشان درد می گیرد را هم یادداشت کنند.داشتن دفترچه یادداشت می تواند به تعیین غذاهایی که باعث ایجاد مشکل می شود، کمک کند. سپس افراد می توانند این غذا را از رژیم غذایی خود حذف کنند.

8. پرخوری:

به طور منظم زیاد پر کردن معده برای سلامتی خوب نیست. ناراحتی پس از خوردن ممکن است نشانه ای این باشد که فرد زیاد غذا می خورد.

9. ورم معده:

ورم معده باعث التهاب معده می شود می تواند باعث درد معده، بیماری، استفراغ و سوهاضمه شود.ورم معده خفیف را می توان در خانه با دارو و تغییرات رژیم غذایی درمان کرد. خوردن غذاهای اسیدی و وعده های غذایی کوچک تر در طول روز می تواند کمک کند. 

10. بیماری روده التهابی (IBD):

ا IBD موجب التهاب روده می شود. IBD می تواند به گستره ای از علائم منجر شود، و یکی از آن ها دل درد است.ا IBD یک مشکل بلند مدت است که نیاز به درمان با دارو و تغییرات در سبک زندگی دارد.
11. زخم معده:

زخم معده، زخمی است که بر روی پوشش معده ایجاد می شود و باعث ایجاد درد در وسط معده خواهد شد.زخم معده معمولاً از عفونت ناشی می شود. هم چنین می تواند نتیجه داروهایی که شامل آسپرین هستند باشد، در صورتی که زیاد در طول یک دوره طولانی مصرف شوند. درمان با داروهای سرکوب کننده یا بدون آنتی بیوتیک انجام می شود. 

12. سندرم روده تحریک پذیر (IBS):

ا IBS یک بیماری موثر در سیستم گوارشی است. همچنین یبوست و اسهال نیز می تواند باعث گرفتگی عضلات شکم و نفخ شکم شود. نشانه هایش می توانند روزها، هفته ها، یا ماه ها دوام بیاورند و ممکن است همیشه بعد از خوردن غذا اتفاق نیفتد. اگرچه هیچ درمانی وجود ندارد، اما تغییرات سبک زندگی می تواند کمک کند. این موارد عبارتند از:

آرام غذا خوردن
پرهیز از غذاهای چرب و فرآوری شده
زیاد ورزش کردن
قطع الکل و نوشیدنی های قندی
وعده های غذایی خود را در زمان های خاص بخورید و حتما بخورید.

13. سنگ صفرا:

سنگ صفرا قطعات سختی هستند که در کیسه صفرا تشکیل می شوند. اگر لوله صفرا را مسدود کنند، می توانند باعث درد شدید و ناگهانی شوند.درمان با دارو یا جراحی بستگی به شدت مشکل دارد. 

14. سوزش سر دل:

سوزش سر دل به عنوان رفلاکس معده شناخته می شود. همچنین می توان آن را برگشت اسید معده نیز نامید.رفلاکس معده ناشی از اسیدی است که از شکم به داخل لوله غذایی و مری می آید. احساس سوزش در سینه و گلو دارد. هم چنین می تواند باعث احساس سوزش در معده شود.قطع الکل، غذاهای تند و کاهش وزن در صورت نیاز می تواند به کنترل سوزش سردل کمک کند.

15. تیروئید پرکار:

غده تیرویید، هورمون هایی را تولید می کند که به بدن می گویند چگونه کار کنند. تیرویید بیش فعال می تواند موجب مشکلات پزشکی شود که ممکن است بر استخوان ها، ماهیچه ها و قلب تاثیر بگذارد.یکی از علائم تیرویید پرکار، درد معده و اسهال است. علایم دیگر ان شامل مشکل خواب، کاهش وزن و ضربان قلب سریع است. 

16. بیماری سلیاک:

بیماری سلیاک یک اختلال در سیستم گوارشی است. این بیماری ناشی از آلرژی به گلوتن است که در چاودار، جو، و گندم یافت می شود.علایم آن، عبارتند از؛ درد معده، یبوست، اسهال نفخ است. قطع گلوتن از رژیم غذایی می تواند اثرات این مشکل را متوقف کند.

در نهایت، چند سبک زندگی دیگر و دلایل سلامتی وجود دارد که چرا معده فردی بعد از خوردن غذا می تواند آسیب ببیند.

17. استرس:

استرس می تواند باعث عصبی شدن ماهیچه ها شود که می تواند درد و یا ناراحتی را در معده ایجاد کند.چند نفس آهسته و عمیق قبل از غذا خوردن می تواند ماهیچه ها را آرام کند. خوردن آرام و آهسته می تواند به جلوگیری از درد معده کمک کند. 

18. داشتن اضافه وزن:

اضافه وزن می تواند به این معنی باشد که فرد احتمال بیشتری دارد مشکلاتی مانند سوزش سردل و یا زخم معده را داشته باشد.وقتی یک فرد مقداری از وزن اضافی اش را از دست می دهد، می تواند به اجتناب از صدمه زدن به شکم بعد از خوردن کمک کند.

19. یبوست:

نداشتن حرکات روده و مدفوع نکردن و یا سختی در دفع مدفوع ناشی از یبوست است. درد شکم و نفخ یکی دیگر از نشانه های معمول یبوست است.افراد با خوردن رژیم غذایی که حاوی فیبر بالایی هستند و مصرف مقدار زیادی مایعات، می توانند یبوست را درمان کنند. 

20. داروی فشار خون:

درمان دارویی که برای درمان فشار خون مورد استفاده قرار می گیرد می تواند موجب عوارض جانبی شود. شامل یبوست و گاهی اوقات درد معده هستند.اگر فرد اثرات جانبی این دارو را تجربه کند، آن ها می توانند با پزشک خود درباره تعویض با یک نوع جایگزین صحبت کنند.


چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد:

اگر کسی علایم شرایط پزشکی فهرست شده در اینجا را داشته باشد، باید به دنبال مشاوره پزشکی باشد.

اگر درد معده بعد از خوردن برای مدتی طولانی ادامه پیدا کند، و تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی کار نکنند، به این افراد توصیه می شود که به پزشک مراجعه کنند.




کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandbaaz.com/d/3kqv6d
منبع خبر: نمناک

پربیننده ترین




اخبار داغ